.zasedání AS 17.12.2009 – Stipendia, Erasmus, dlouh. záměr*

Milí kolegové, následující řádky jsou určeny těm, které zajímá, jak proběhlo prosincové zasedání AS.

1) Informace vedení fakulty
V rámci tohoto bodu nejprve děkan uvedl, že vědecká rada jednomyslně doporučila program reakreditace. V lednu tedy budou zpracovány podklady a v únoru bude návrh postoupen na univerzitu. Dále děkan sdělil, že v příštím roce hrozí propad financování celé univerzity. V této souvislosti uvedl, že proběhlo jednání s pracovníky kurzů Juridika, přičemž této jeho aktivitám aktivitě a CŽV bude nadále nutné věnovat značnou pozornost. Ttvoří totiž nedílnou součást financování. Děkan dále informoval o tom, že bylo vyplaceno prospěchové stipendium. Studenti, kteří jsou oprávněni stipendium dostat a nestalo se tak, nechť  podají žádost Mgr. Balíkové, a to co nejdříve, nejlépe do poloviny ledna. Začátkem února pravděpodobně proběhne schůzka s katedrami, které pořádají klauzurní práce, vzhledem k poslednímu vývoji výsledků těchto prací.

2) Aktualizace dlouhodobého záměru fakulty
Děkan informoval o tom, že se jedná o pravidelnou aktualizaci dlouhodobého záměru. Po krátké diskusi byl návrh jednomyslně schválen. A naleznete jej ZDE.

3) Informace o průběžném vývoji hospodaření fakulty
Úvodní slovo k tomuto bodu si vzal tajemník fakulty. Uvedl, že výsledky jsou optimistické, neboť hospodářksý výsledek se podařilo stáhnout na cca. -3 mil. Kč. Situace je tedy dobrá v tom, že by němělo dojít k tak špatné situaci jako v loňském roce. Výsledky za listopad jsou ještě příznivější než v říjnu. Ze ekonomickou komisi vystooupil kol. Dr. Falada. Uvedl, že z průběžných výsledků hospodaření je patrné, že „děláme, co můžeme“ a snažíme se opravdu výrazně šetřit. Situace je obdobná prakticky v celé republice, je je vážná a bude patrně ještě horší. Další úsporná opatření v současné době nejsou reálná. Senát vzal pokrátké rozpravě informaci o vývoji hospodaření na vědomí.

4) Různé
V rámci bodu různé jsem vystoupil s dotazem na proděkana Prof. Damohorského ohledně programu Erasmus. V poslední době se totiž bude muset přistoupit k úsporným opatřením i v této oblasti. Proděkan uvedl, že došlo např. k omezení přípravných jazykových kurzů škrtnuty nebo ke zkrácení pobytů z 12 měsíců na 10. Nicméně všichni studenti vyjedou. Prostředky byly zkráceny na 80 % z rektorátu, do budoucna je možné, že dojde i ke zkrácení příspěvku na studenta (v současné době 300-500€).

Odpovědět

Aby bylo možno odpovědět, je třeba se zaregistrovat a přihlásit.

Články podle kategorií